Friterad fläskfilé med sötsur sås och asiatiskt ris
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Sötsur sås---
- 1.5 dl socker
- 1.5 dl vatten
- 1 dl äppelcidervinäger
- 0.75 msk kikkomansoya
- 4 msk ketchup
- 3 cm färsk riven ingefära
- 1 nypa flingsalt
- 1 msk potatismjöl utrört i lite vatten
- ---Asiatiskt ris---
- 1/2 tumme ingefära, julienne
- 1 gul lök, skivad
- 2 salladslökar, skivade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 kruka koriander, hackad (både blad och stjälkar)
- 2 msk doubanjiang
- 3 dl långkornigt ris
- 2 msk shao xing
- 1 liter buljong, kyckling- eller grönsaksbuljong
- 1 morot, julienne
- 1 näve böngroddar
- Broccoliskott eller solrosskott
- Olja till stekning
- ---Friterad fläskfilé---
- 1 kg fläskfilé, i bitar om ca 2x2cm
- 1 liter olja till fritering
- 200g vetemjöl, ställ det i frysen 15 minuter innan fritering
- 1.5 tsk bakpulver
- 2.75 dl kall ramlösa
- Flingsalt
Instructions
- Sötsur sås: Lägg socker, vatten, vinäger, ketchup, soja, ingefära och salt i en kastrull.
- Koka upp och låt puttra i ca 3 minuter.
- Vispa i potatismjölet utrört i lite vatten under uppvärmning till skön konsistens.
- Asiatiskt ris: Stek, ingefära, lök, salladslök, vitlök, ris, koriander och doubanjiang i olja i några minuter.
- Tillsätt shao xing.
- Späd med buljong efterhand och låt puttra tills riset är klart.
- I med morötter och böngroddar mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med lite skott t.ex. broccoliskott eller solrosskott.
- Fläskfilé: Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och ramlösa i en bunke.
- Värm upp oljan i en kastrull till 185°.
- Salta köttet lite lätt.
- Doppa köttbitarna i smeten och fritera i oljan i ca 5 minuter, tills de har fått fin färg. Ta upp och låt rinna av. Strö över lite flingsalt.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.