Grillad balsammarinerad chuck roll med Tuvas jordgubbssås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 800g chuck roll
- 3 msk kinesisk soja
- 3 msk balsamvinäger
- 3 msk honung
- 4 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 2 nypor salt
- Svartpeppar
- ---Jordgubbssås med dragon---
- 5dl hackade jordgubbar
- 1 bananschalottenlök, hackad
- 1 msk råsocker
- 25g smör
- 1 nypa salt
- Svartpeppar
- 1 kruka dragon
- 2 msk gräslök, hackad
- --------------------------
- Färskpotatis
- Smör
Instructions
- Kött: Blanda vinäger, soja, honung, vitlök, salt och peppar. Marinera köttet i minst 1 timme.
- Grilla köttet på direktglöd tills innertemperaturen är 56°. Låt vila i ca 5 minuter.
- Skär upp köttet i tunna skivor.
- Jordgubbssås: Stek lök och en kvist dragon i smör i ca 2 minuter. Salta och peppra.
- Tillsätt jordgubbarna och sockret. Låt puttra i 30 minuter. Ta av från plattan.
- Hacka resterande dragonblad. Blanda ner dragon och gräslök i såsen.
- Servera med kokt färskpotatis och smör.
- Servings : 4
- Ready in : 105 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.