Grillad entrecote med 67° ägg, yuzudressing och sjögräsnudelsallad
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Yuzudressing---
- 1 ägg (både gula och vita)
- ca 2-2.5 dl rapsolja
- 5 tsk yuzujuice
- Zest av 2 lime
- 1 tsk kikkomansoja
- 1/2 tumme färsk ingefära
- Salt
- ---Nudelsallad---
- 1 gul lök, hackad
- 1 tumme ingefära, hackad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 8 limeblad utan stjälk, hackade
- Zest av 2 lime
- 4 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 2 msk sesamolja
- 2 msk rapsolja
- Korianderstjälkar från en kruka, hackade
- --------------------------
- 600g sjögräsnudlar
- 4 morötter, i tunna stavar
- 150g salladsärtor, delade på längden
- 180g böngroddar
- 4 msk ketjap manis
- 1 msk sesamolja
- --------------------------
- 100g rättika
- 1/2 lime saften
- 2 mango, i bitar
- Korianderblad från 1 kruka, hackade
- --------------------------
- 600g entrecote, chuckroll eller annat nötkött i skivor
- 4 ägg
Instructions
- Skala och hyvla rättikan med osthyvel. Skär i tunna strimlor. Lägg i isvatten med 1/2 pressad lime medans du förbereder resten.
- 67° ägg: Sous vida äggen i 67° i 60 minuter.
- Yuzudressing: Vispa ihop ägget med en dutt olja tills det blir luftigt. Vispa sedan ner resten av oljan lite i taget i en tunn stråle.
- Blanda i limezest, soja och yuzu.
- Riv ingefäran och pressa ur saften ner i dressingen. Smaka av med salt.
- Ljummen sjögräsnudelsallad: Stek gul lök, ingefära, chili, limeblad, limezest, vitlök ock korianderstjälkar i sesamolja och rapsolja i några minuter.
- Tillsätt morötter, salladsärtor, böngroddar, sjögräsnudlar ketjap manis och 1 msk sesamolja. Låt allt bli varmt. Smak av med salt och peppar.
- Sila av rättikan. Blanda ner rättika, mango och korianderblad.
- Kött: Salta och peppra köttet. Grilla köttet på direktglöd till önskad innertemperatur ca 56°. Ta upp och låt vila ca 5 minuter. Skiva upp köttet i tunna skivor.
- Lägg upp nudelsalladen på tallrikar. Lägg på köttet. Ringla över lite dressing och knäck ett ägg över varje tallrik.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.