Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs och chimmichurri
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 18
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Chimmichurri---
- 2 krukor persilja, hackad
- 1 dl oregano, hackad
- 1/2 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 bananschalottenlök, skivad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1.5 dl rapsolja
- 1.5 msk pressad citron
- 1.5 msk sherryvinäger
- Salt
- Svartpeppar
- ---Citrondressing---
- 1 citron, pressad
- 2 dl olivolja
- 2 msk kapris
- 1 näve persilja, hackad
- 1/2 msk chimmichurri
- Salt
- Svartpeppar
- ---Majonnäs---
- 1 äggula
- 2-2,5 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- Vitpeppar
- Flingsalt
- ------------------------
- 750g entrecote
- 2-3 st avokado, skivade
- 1 vitlöksklyfta, halverad
- 1 baguette. skivad
Instructions
- Mixa alla ingredienser till chimmichurrin med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ingredienserna till citrondressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Majonnäs:Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- Kött: Pensla köttet med chimmichurrin innan och under grillningen. Ta upp och låt vila några minuter. Skiva köttet tunt.
- Grilla baguetteskivorna hastigt. Gnid in ena sida av skivan med vitlöksklyftan.
- Lägg på avokado, majonnäs, kött och ringla över lite citrondressing.
- Servings : 9
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, KÖTT, SMÅRÄTTER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.