Grillad hängmörad högrev med rödvinssmör, potatisgratäng och smörstekta brytbönor
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 skivor hängmörad högrev
- ---Potatisgratäng---
- 900g fast potatis, skivad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 3dl grädde
- Salt
- Vitpeppar
- ---Rödvinssmör---
- 1 bananschalottenlök, hackad
- 1 msk smör
- 1 kvist rosmarin
- 1 dl rödvin
- Salt
- Vitpeppar
- 150g smör
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- 1 nypa flingsalt
- -----------------------
- Brytbönor
- Flingsalt
- Smör
- Flingsalt
- Vitpeppar
- 1 vitlöksklyfta
Instructions
- Sätt ugnen på 200°
- Blanda runt potatis, pressad vitlök, salt och peppar i en ugnsfast form.
- Häll på grädde och ställ in i ugnen ca 30-45 minuter. Ta ut och låt svalna ca 10 minuter.
- Rödvinssmör: Stek schalottenlök och rosmarin i smör på låg värme i ca 2-3 minuter. Salta och peppra.
- Häll på rödvin och låt puttra in helt. Låt svalna. Ta bort rosmarinkvisten.
- Blanda med smör. Salt och peppra.
- Slå in smöret i plastfolie och forma till en rulle. Låt stelna i frysen.
- Kött: Salta och peppra köttet. Grilla köttet på direktglöd till önskad innertemperatur.
- Ta upp köttet och gnid en halverad vitlöksklyfta på båda sidor. Låt vila några minuter.
- Servera med smörstekta brytbönor.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.