Grillad kyckling med rub, bearnaisesås, krispig potatis och sparris
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2 kycklingar
- 12st gröna sparrisar
- ---Star dust rub--
- 2 msk paprikapulver
- 10 nypor flingsalt
- 1 msk råsocker
- 2 tsk colemans senapspulver
- 1 msk chilipulver
- 1 msk kummin, mortlad
- 2 tsk nymald svartpeppar
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk cayennepeppar
- ---Bearnaisesås---
- 4 schalottenlökar, hackade
- 2-3 krukor dragon
- 4 kvistar persilja + 1,5 msk hackad (tot. 1 kruka)
- 10 vitpepparkorn
- 1 dl vatten
- 0,5 dl vitivnsvinäger
- 6 äggulor
- 500g osaltat smör
- Salt
- -------------------------
- 900g fast potatis
- Rapsolja
Instructions
- Kyckling: Stycka kycklingen i delar.
- Blanda ihop ingredienserna till rubben. Gnid in kycklingen ordentligt med kryddblandningen.
- Grilla kycklingen tills den är klar, ca 20-30 minuter.
- Potatis: Stek potatisen i rapsolja på låg värme tills den är klar, ca 30 minuter. När potatisen är klar häll på rapsolja så att det täcker botten på stekpannan och fritera potatisen runt om i några minuter tills den blir krispig.
- Häll av i durkslag och salta.
- Beanaisesås: Lägg schalottenlök, vitpepparkorn, 2 kvistar dragon, 4 kvistar persilja, vatten och vitvinsvinäger i en kastrull. Koka upp och låt reducera till ca hälften. (Gör gärna dubbel sats reduktion så du har lite extra att smaka av såsen med)
- Sila och pressa ut vätskan ur löken. Spara vätskan.
- Smält smöret och håll varmt.
- Hacka persilja och resten av dragonen.
- Lägg äggulorna och reduktionen i en kastrull på låg värme eller i vattenbad. Vispa under uppvärmning tills den tjocknar.
- Vispa ner smöret lite i taget.
- I med persilja och dragon.
- Smaka av med salt och eventuellt mer reduktion.
- Sparris: När det är ca 5 minuter kvar på kycklingen, lägg sparrisen på grillen.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.