Grillad lax på planka med kräfttzatziki, citronglaze och sparrissallad
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1.2 kg laxsida eller filé
- ---Kräfttzatziki---
- 1 gurka, grovt riven
- 3 nypor flingsalt
- 5 dl turkisk yoghurt
- 1 liten vitlöksklyfta, pressad
- 1 kruka dill, hackad
- 170g kräftstjärtar, grovt hackade
- Salt
- Svartpeppar
- ---Citronglaze---
- 2 dl rapsolja
- 2 msk flytande honung
- 1 citron, saft och zest
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 1 kruka dill, hackad
- Salt
- Svartpeppar
- ---Sparrissallad---
- 1 knippe grön sparris, i bitar
- 150g blandad sallad
- 100g solrosskott
- 100g pecorino eller parmesan, hyvlad
- ----------------------------
- 2 alplankor
- Färskpotatis
Instructions
- Kräfttzatziki: Riv gurkan grovt.
- Salta gurkan och låt stå 10 minuter.
- Pressa vätskan ur gurkan.
- Blanda ner yoghurt, pressad vitlök, dill och kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar.
- Citronglaze: Blanda alla ingredienserna till glazen. Salta och peppra.
- Sallad: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i sparrisen och koka i 1-2 minuter. Låt svalna.
- Blanda med sallad och solrosskott. Hyvla ner pecorino och blanda runt.
- Fisk: Lägg laxen mitt på alplankorna. Pensla med glazen och lägg plankorna på grillgallret på direktvärme.
- Grilla till innertemperatur 45°. Låt vila 10 minuter.
- Servera med färskpotatis.
- Servings : 6
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.