Grillad laxfjäril med dillguacamole
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 st laxfjärilar
- ---Marinad---
- 1 dl rapsolja
- 1/2 dl sirap eller honung
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1/2 msk soja
- Salt
- Peppar
- ---Dillguacamole---
- 3 mogna avokados
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 2 tsk pressad citron
- 1 dl hackad dill
- 1/2 dl hackad gräslök
- Salt
- Svartpeppar
- ---------------------
- 900g färskpotatis
- 1 klick smör
- 1/2 dl hackad dill
- 1/2 dl hackad gräslök
- ----------------------
- 1 knippe sparris
- 4st knipplökar
Instructions
- Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
- Smaka av med salt och peppar.
- Marinera laxen i minst 2 timmar. Gärna längre.
- Mixa avokado, vitlök och chili med mixerstav.
- Blanda ner tomat, citron, dill och gräslök.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka potatisen.
- Blanda potatisen med en klick smör, dill och gräslök. Strö över lite flingsalt.
- Grilla laxen på direktvärme i någon minut på varje sida.
- Servera med grillad knipplök och sparris.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.