Grillad njurtapp och secreto iberico med tzatzikimajonnäs och smörstekt potatis
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Tzatzikimajonnäs---
- 1 äggula
- 2-2.5 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 gurka, grovt riven
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 3 msk gräddfil
- Salt
- Vitpeppar
- Svatrpeppar
- -----------------
- 500g njurtapp
- 500g Iberico Secreto
- 800g potatis
- 100g smör
- Salt
- Peppar
Instructions
- Tzatzikimajonnäs: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- Lägg gurkan i en bunke. Salta. Lår gurkan stå i ca 10 minuter. Pressa ur vattnet ur gurkan.
- Blanda majonnäsen med gurka, pressad vitlök och gräddfil. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer gräddfil.
- Potatis: Skala och koka potatisen tills den är nästan klar. Låt svalna. Stek potatisen i smör till den får fin yta. Salta och peppra.
- Salta och peppra köttet. Grilla köttet köttet på direktglöd till önskad innertemp. Ca 65° för Secreto och ca 56° för njurtapp. Låt köttet vila ca 5 minuter. Skiva upp köttet tunt.
- Servings : 4
- Ready in : 75 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.