Grillad tonfisk med vitlök, tomat, kapris och oliver
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 15 ratings
Ingredients
- 4 skivor tonfisk, ca 2.5 cm tjocka
- 1 dl olivolja
- 1 dl hackad färsk oregano
- 1 citron, zest och saft
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Salt
- Svartpeppar
- ---------------------
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 bananschalottenlök, tunt skivad
- 400g romanticatomater
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 dl gröna oliver, urkärnade och skivade
- 2 msk kapris
- 1/2 citron, zest och saft
- 1/2 dl färsk oregano hackad
- 2 msk hackad färsk timjan
- 1 dl hackad färsk bladpersilja
- Salt
- Svartpeppar
- -----------------------
- Ärtskott
Instructions
- Blanda olivolja, oregano, citron, vitlök, salt och svartpeppar till marinaden. Marinera tonfisken i ca 1 timme.
- Stek lök och vitlök i olivolja i ca 1 minut i en stekpanna. Salta och peppra lätt.
- I med tomaterna och stek vidare på låg värme tills tomaterna börjar vätska sig, ca 3 minuter.
- Tillsätt vin, oliver, kapris, citron, oregano och timjan. Puttra vidare ca 5 minuter tills bra konsistens. I med persiljan och smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra tonfisken lätt. Grilla tonfisken ca 1.5 minuter på varje sida.
- Servera tonfisken med såsen och lite ärtskott.
- Servings : 4
- Ready in : 85 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
-
15 People Rated This Recipe
-
Average Rating
-
- (5 / 5)
Riktigt galet gott ✌