Grillade fisk och skaldjursspett med pata negra, romsås och sparris
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Romsås med dill---
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 dl hemmagjord majonnäs
- 1 bananschalotten, hackad
- 1 dl dill, hackad
- 2-3 msk stenbitsrom
- 1/2 msk mjölk
- Salt
- Svartpeppar
- --------------------
- 500g färsk tonfisk, i bitar om ca 4x4x4cm
- 500g kolja, i bitar om ca 4x4x4cm
- 400g råa vannameiräkor med skal
- 100g pata negra eller jamon iberico i tunna skivor
- 1dl olivolja
- 1 citron, pressad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 dl färsk oregano, hackad
- Salt
- Vitpeppar
- -----------------------
- 18st grön sparris
- Färskpotatis
- Ärtskott
- Träspett
Instructions
- Blanda alla ingredienser till romsåsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen.
- Blanda olivolja, citron, vitlök, chili och oregano i en bunke.
- Skala räkorna och ta bort bajssträngen. Salta räkorna lätt.
- Lägg kolja och räkor i marinaden och blanda runt ordentligt. Låt marinera i kylen i 1 timme.
- Lägg träspetten i vatten.
- Linda en skiva pata negra runt varje räka. Varva räkor, tonfisk och kolja på spetten. Salta och peppra spetten.
- Grilla spetten på het grill ca 5 minuter. Vänd spetten och grilla ca 5 minuter till.
- Servera med kokt sparris, färskpotatis och ärtskott.
- Servings : 6
- Ready in : 100 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT, KÖTT VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, KÖTT, SÅSER, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.