Halloweenpasta med räkor, bacon och saffran
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g räkor med skal
- 1 gul lök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 pkt bacon, i små bitar
- 1 röd paprika, i små bitar
- 50g smör
- 250g körsbärstomater, halverade
- Zest från 1 citron
- 1-2 pkt saffran
- 1 dl vin
- 3 dl grädde
- 2dl riven pecorino eller parmesan + lite till garnering
- 1 kruka dragon
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- Bläckfiskpasta
- 4 äggula
Instructions
- Skala räkorna.
- Brassa lök, vitlök, bacon och paprika i smör i ca 5 minuter.
- I med tomater, saffran, citronzest och vin. Puttra ihop ca 10 minuter.
- I med grädde. Puttra ihop igen ca 10 minuter.
- Blanda ner pecorino. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med pasta. Toppa med räkor, lite pecorino, dragon, äggula och några varv på svartpepparkvarnen.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.