Hamburgare med saffranspicklad schalottenlök, citronmajonnäs och serranoskinka
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g nötfärs
- 75g smör
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk harissa
- -------------------
- 1/2 dl sherryvinäger
- 1/2 dl vatten
- 1 pkt saffran
- 2 nypor socker
- 1 bananschalottenlök, tunt skivad
- ----------------------
- 1 äggula
- 2-3 tsk vitvinsvinäger
- 2-2.5dl rapsolja
- 1-2 tsk saft av citron
- 1 tsk dijonsenap
- Zest av en citron
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- -------------------
- Serranoskinka
- Olivolja
- ---------------------
- Cheddarost, inte fulcheddar
- Babyspenat
- Hamburgarbröd
- Plastfolie
Instructions
- Lägg nötfärsen med strängarna åt samma håll på plastfolie. Gör en tjock korv av färsen och linda in den ganska hårt i folien. Lägg i kylen.
- Krossa 2 vitlöksklyftor med sidan på kniven. Lägg smör, vitlök och harissa i en kastrull. När smöret börjar bubbla ta bort det från plattan. Låt stå minst en timme.
- Blanda sherryvinäger, vatten, saffran och socker. Häll över schalottenlöken. Ställ i kylen minst en timme.
- Lägg äggula, 1 tsk vinäger och en dutt olja i en bunke. Vispa luftigt.
- Tillsätt oljan, lite i taget, under konstant vispning. Tillsätt resten av vinägern, saft och zest av citron och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ut färsen ur kylen och skär i tjocka skivor. Platta ut skivorna till burgare. Platta ut dem mer än vad man tror. De drar ihop sig när de grillas.
- Grilla eller stek burgarna i smör. Platta ut dem lite igen när du lägger dem på grillen. Pensla med harissasmöret under grillningen. Lägg på några skivor cheddarost när burgarna är nästan klara.
- Under tiden burgarna grillas, stek serranoskinkan knaprig i olivolja. Låt rinna av på papper.
- Värm bröden på grillen eller i ugnen. Lägg på en klutt citronmajonäs på bottenbrödet. På med spenat, serranoskinka, burgare, en klutt cintronmajonäs och schalottenlöken. Servera.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.