Helgrillad kyckling, grönsakspaket med dragon, grillad purjolök och kall sås med morot, vitlök och wasabi
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2st hela kycklingar
- 6st vitlöksklyftor, krossade med bredsidan på kniven
- 1/2 kruka gräslök, haclad
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- ---Grönsakspaket---
- 200g romanticatomater, halverade
- 4 bananschalottenlökar, delade på längden
- 4 förkokta potatisar, i kvartar
- 150g champinjoner, i kvartar
- 4 vitlöksklyftor, krossade med bredsidan på kniven
- 1 kruka dragon
- 1 skvätt vitt vin
- 1 klick smör
- Salt
- Svartpeppar
- Aluminiumfolie
- ---Kall sås---
- 2 dl créme fraiche
- 1 morot, finriven
- 1 vitlöksklyfta, pressa
- 1 schalottenlök, hackad
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1 sträng wasabi
- Salt
- Svartpeppar
- ---------------------
- 1 purjolök
Instructions
- Sås: Blanda créme fraiche, morot, vitlök, schalottenlök och gräslök.
- Smaka av med wasabi, salt och peppar.
- Låt stå till sig i kylen medan du gör det andra.
- Kyckling: Salta och peppra kycklingen runt om och på insidan.
- Lägg i några vitlöksklyftor och gräslök på insidan av kycklingen. Gnid in kycklingen lite olja.
- Grilla kycklingen på indirekt glöd till inner temperatur vid benet är 82°.
- Grönsakspaket: Lägg alla ingredienserna i aluminiumfolie och blanda runt. Stäng foliepaketet ordentligt.
- Lägg på grillen eller kör i mitten ugnen på ca 200° i ca 40 minuter.
- Purjolök: Grilla purjolöken på indirekt värme tills den är mjuk. Ta bort de yttersta varven.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.