Helgrillad kyckling med granris, trattkantarellsås och smörstekta gula kantareller
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2 hela kycklingar
- några grankvistar
- 100g smör
- 4 stänk kinesisk soja
- 4 nypor flingsalt
- vitpeppar
- ---Trattkantarellsås---
- 5dl trattkantareller, hackade
- 1/2 gul lök, hackad
- 75g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 3 stänk kinesisk soja
- flingsalt
- vitpeppar
- ------------------------------
- 3 nävar gula kantareller
- 1/2 gul lök, hackad
- ris eller potatis
- rödvinbärsgelè
Instructions
- Sätt på grillen.
- Salta och peppra insidan på kycklingen. Fyll med granris.
- Smält smör i en kastrull. Salta, peppra och stänk ner lite soja.
- Pensla kycklingen med smöret och grilla.
- Stek trattkantarellerna i torr panna tills det mesta av vätskan puttrat bort.
- I med lök och smör. Salta, peppra och brassa några minuter.
- Rör ner vetemjölet. Häll på mjölk och grädde. Koka upp och puttra ihop till skön konsistens. Smaka av med salt, peppar och soja. Om du serverar med ris kan du ha en lite rinnigare sås än om du serverar med potatis.
- Brassa gula kantareller i torr stekpanna till vätskan puttrat bort.
- I med smör och lök, brassa till kantarellerna är klara. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris eller potatis och gelé.
- Servings : 5
- Ready in : 70 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.