Helgrillad röding i foliepaket med örtsås och färskpotatis
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1kg hel röding
- 1/2 citron, skivad
- 2 grankvistar
- 1 näve dill
- Några salviablad
- Salt
- Vitpeppar
- ---Örtsås---
- 1 dl hemmagjord majonäs
- 3 dl gräddfil
- 1dl dill, hackad
- 1 dl gräslök, hackad
- 1 dl bladpersilja, hackad
- Zest av 1 citron
- 1 nypa cayennepeppar
- Salt
- Svartpeppar
- ---------------------
- Färskpotatis
- Dillkvistar
- Grön sparris
- 4 knipplökar
- Smör
- Aluminiumfolie
Instructions
- Örtsås: Blanda alla ingredienserna till såsen. Låt stå till sig i kylen.
- Röding: Salt och peppra fisken på både ut och insida.
- Fyll fisken med citronskivor, grankvistar, dill och några salviablad.
- Packa in fisken luftigt i aluminiumfolie.
- Grilla fisken över indirekt glöd i ca 25 minuter.
- Servera med kokt färskpotatis med dill, kokt sparris, grillad knipplök och smör.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.