Heta grillade kycklingben med blue cheese-sås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 2 kg kycklingben eller stora kycklingvingar
- 1 citron
- Svartpeppar
- ---Rubb---
- 2 msk rökt paprika
- 2 msk salt
- 2 msk lökpulver
- 0,5 msk cayennepeppar
- 1 msk kumminfrön
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk vitlökspulver
- ---Smörsås---
- 150g saltat smör
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 flaska tigersås
- 4 msk ljust muscovadosocker
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1/4 msk worchestershiresås
- --- Blue cheese sås---
- 125g blåmögelost, t.ex. danablu
- 3dl gräddfil
- 1/2 tsk socker
- 2 msk äppelcidervinäger
- Salt
- Svartpeppar
Instructions
- Lägg kycklingen i en bunke. Pressa citron över och dra ett gäng varv på pepparkvarnen. Låt stå minst 30 min.
- Lägg alla ingredienserna i rubben i en mortel och mortla järnet.
- Grilla kycklingbenen på grill eller kör i dem på galler i ugnen med plåt under. 225° ca 25min. Vänd en gång.
- Blanda alla ingredienserna till blue cheese-såsen. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen.
- Smält smöret med pressade vitlöksklyftor i en kastrull. När smöret har smält, häll det i en stor skål och blanda i resten av ingredienserna till smörsåsen.
- Ta ut kycklingen. Sprinkla över och gnid in rubben. Lägg kycklingbenen i skålen och blanda runt med smörsåsen.
- Servera med en god grönsallad, pommes frites eller bara som de är.
- Servings : 5
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FÅGEL FÖRRÄTT, FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.