Högrevsragu med tagliatelle
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 1kg högrev, i bitar
- 300g, rökt sidfläsk, i små tärningar
- 1 gul lök hackad
- 100g rotselleri, hackad
- 1 morot, hackad
- 4 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 10g champinjoner, hackade
- 1 kruka persilja, hackad (både blad och stjälkar)
- ----------------------
- 200g romanticatomater, i kvartar
- 2 msk tomatpuré
- 2 lagerblad
- 1 knippe timjan, ca 10-15 kvistar
- 1 flaska rödvin
- 2 tsk råsocker
- Salt
- Vitpeppar
- ----------------------
- Olivolja
- Spaghetti, tagliatelle eller liknande
- Pecorino eller parmesan
Instructions
- Bryn köttet runt om i olivolja i en stor gryta. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
- Stek det rökta sidfläsket i samma gryta i några minuter.
- Tillsätt lök, vitlök, rotselleri, morot, champinjoner och persilja, Salta och peppra. Stek vidare i ca 5 minuter.
- I med tomatpuré och blanda runt.
- Tillsätt tomater, timjan, lagerblad och socker.
- Häll på rödvinet. Låt puttra under lock på låg värme i ca 4 timmar till köttet faller sönder lätt när man drar med en gaffel.
- Dela på all kött och blanda runt. Koka ner utan lock till önskad konsistens, ca 15-30 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer socker.
- Servera med nykokt pasta och riven pecorino.
- Servings : 6
- Ready in : 260 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.