Huevos Cabreados
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Bravassås---
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 390g krossade tomater
- 1/2 tsk socker
- 3/4 tsk paprikapulver
- 3/4 tsk rökt paprikapulver
- Salt
- 1 msk sherryvinäger
- ---Allioli---
- 1 ägg, både gulan och vitan
- 2,5 dl rapsolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Salt
- ---------------------
- 8 ägg
- Pommes frites
- Gräslök, klippt
- Flingsalt
Instructions
- Bravassås: Stek löken i olja på låg värm i ca 7 minuter.
- Tillsätt chilin och stek någon minut till.
- I med tomater, socker, paprikapulver, rökt paprikapulver och en nypa salt. Koka upp och låt puttra på låg värme i ca 20 minuter, tills såsen har fått en skön konsistens.
- I med sherryvinäger och smaka av med salt.
- Allioli: Vispa ihop ägget med en dutt olja. Vispa sedan ner resten av oljan, lite i taget.
- Pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salt.
- Servering per portion: Lägg pommes frites i botten på en tallrik. På med båda såserna, två stycken stekta ägg (sunny side up), lite flingsalt och klipp över lite gräslök.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : VEGETARISKT FÖRRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.