Jambalaya med risoni och kräftstjärtar
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g risoni
- 3-5 färska chorizos, i bitar
- 400g höns eller kycklingfärs
- 1 gul lök, grovt hackad
- 2 vitlöksklyftor, skivad
- 1 stor morot, grovriven
- 1 röd paprika, i små bitar
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk paprikapulver
- 300g majs
- 2 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- några stänk worchestershiresås
- 1 ägg
- 2 kNukor basilika, grovt hackade
- Ca 3 dl riven pecorino eller parmesan
- Kräftstjärtar till servering
- Limeklyftor till servering
- Gräddfil till servering
- Salt
- Svartpeppar
- Smör till stekning
- Rapsolja till stekning
Instructions
- Fräs chorizo och hönsfärs i smör och olja tills det får färg.
- I med lök, morot, paprika, paprikapulver, majs och worchestershiresås. Brassa en stund till till vätskan försvunnit.
- I med vin och vatten. Låt puttra in. Smaka av med salt och peppar.
- Koka risoni enligt anvisning.
- Blanda brasset med risonin. I med basilka, ägg och riven pecorino. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med limeklyftor, kräftstjärtar, en klick gräddfil, lite riven pecorino och några varv på svartpepparkvarnen.
- Servings : 5
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, KÖTT VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, KÖTT, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.