Kaiserschmarrn med äppelsås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 6 ägg
- 4 dl mjöl
- 3 dl mjölk
- 4 msk socker
- 2 krm salt
- 3 msk russin
- Smör
- ---Äppelsås---
- 1 kg äpplen, pink lady
- 3 dl äppeljuice, tropicana
- 1 kanelstång
- 1.5 msk mjöl utrört i lite vatten
- -----------------------
- Florsocker
- 400g rökt sidfläsk (kan uteslutas)
Instructions
- Sätt ugnen på 200°
- Blanda äggulor, mjöl, socker, salt och mjölk och låt vila i ca 30 minuter.
- Vispa äggvitorna till ert hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
- Blanda försiktigt i russin.
- Häll smeten i en smord ugnsplåt.
- Ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Skär kaiserschmarrn i mindre bitar.
- Äppelsås: Skär äpplena i tärningar.
- Puttra äpplen, äppeljuice och kanelstång i en kastrull i ca 5 minuter.
- Red med lite mjöl utrört i vatten.
- Servera med äppelsåsen och eventuellt lite stekt rökt sidfläsk. Sikta över lite florsocker.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.