Kålpudding med farmorsgurka
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1/2 gurka, tunt skivad eller hyvlad
- 1/2 dl ättika
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 2 msk hackad färsk persilja
- --------------------------
- 700g vitkål
- 2 msk mörk sirap
- Salt
- Vitpeppar
- Lite olja
- --------------------------
- 1 kg blandfärs
- 1 stor gul lök, riven
- 3 dl grädde
- 1 msk mörk sirap
- 1 msk soja
- 1 msk kalvfond
- 1 ägg
- Salt
- Vitpeppar
- Kryddpeppar
- ------------------------
- 3 dl grädde
- 1-2 msk vetemjöl utrört i lite vatten
- ------------------------
- Lingonsylt
- Kokt potatis om man vill
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Farmorsgurka: Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull.
- Koka upp och låt puttra någon minut. Låt svalna.
- Blanda lagen med gurka och persilja i en skål. Låt stå i kylen. (Har man brådis så kan man strunta att koka upp lagen och bara blanda allt kallt.)
- Kålpudding: Stek vitkålen i lite olja några minuter tills den mjuknar lite och börjar svettas.
- Salta och peppra.
- I med sirap och blanda runt. Ställ av från plattan.
- Blanda färs, lök, grädde sirap, soja, kalvfond, ägg, salt, peppar och kryddpeppar i en bunke.
- Blanda ner kålen i färsen,
- Lägg i en ugnsfast form och kör i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Ta ut och häll av skyn i en kastrull.
- Blanda ner 3 dl grädde.
- Koka upp och låt puttra några minuter.
- Red såsen med vetemjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera med gurkan, lingonsylt och ev. potatis om man vill.
- Servings : 4-6
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.