Kantarellpaj med bacon
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 3 dl vetemjöl
- 150g smör
- 2 msk kallt vatten
- -------------------------
- 4 ägg
- 3.5 dl vispgrädde
- 2 dl västerbottenost, grovt riven
- 1 kruka bladpersilja, hackad. Spara lite till garnering
- Salt
- Vitpeppar
- -------------------------
- 300g kantareller
- 50g smör
- 1 gul lök, hackad
- 2 pkt bacon, skivade
- Salt
- Vitpeppar
- -------------------------
- 100g kantareller
- 25g smör
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Blanda mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg. Låt vila i kylen i ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Tryck ut degen i en pajform (24cm). Nagga degen och förgrädda i 10 minuter.
- Stek kantareller i torr panna. När vätskan puttrat bort tillsätt lök och smör och stek vidare i några minuter. Salt och peppra.
- Stek bacon knaprigt och låt rinna av på papper.
- Vispa ihop ägg, grädde och ost i en bunke. Blanda ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen i pajskalet. Häll över äggstanningen.
- Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Om pajen får för mycket färg, täck med aluminiumfolie.
- Ta ut pajen och låt stå i ca 10 minuter. Toppa med smörstekta kantareller och hackad persilja.
- Servings : 4
- Ready in : 80 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.