Kantarellpasta med pecorino
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 1 liter kantareller
- 2 bananschalotten, skivade
- 75g smör
- 2 dl torrt vitt vin
- 5 dl grädde
- 2-3 dl pecorino eller parmesan, riven
- Flingsalt
- Vitpeppar
- 1 kruka persilja, hackad
- Spaghetti
Instructions
- Dela de stora kantarellerna i mindre bitar. De små kan stekas hela.
- Stek kantarellerna i torr panna på låg värme tills svamparna har släppt vätska och vätskan har puttrat in.
- I med lök och smör. Salta och peppra. Stek i någon minut.
- Tillsätt vin låt det puttra in några minuter.
- Tillsätt grädden och låt puttra ihop på låg värme i ca 15-20 minuter.
- Rör i osten.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ost.
- Rör ner pesiljan.
- Servera med spaghetti eller linguine. Strö över lite riven ost.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : SÅSER, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.