Kinesisk citronkyckling
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g kycklinglårfilé
- 1/2 dl maizena
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tumme ingefära, grovt riven
- 1.25 dl kycklingbuljong
- 2 msk kikkomansoja
- 2 msk flytande honung
- 2 msk råsocker
- Saft från 1 citron
- 125g minimajs, delade på längden
- 1 dl hackade gräslök
- 1 msk sesamfrön
Instructions
- Rosta lite sesamfrön i en torr panna. Häll upp i en skål.
- Skär kycklingen i bitar och lägg i en påse.
- Strö över maizena och skaka runt så att det täcker bitarna. låt stå i ca 20 minuter.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen i omgångar så att bitarna får en krispig yta och är klara. Salta lätt.
- Blanda ihop kycklingbuljong, soja, honung, socker och citron i en bunke.
- Stek vitlök och ingefära i ca 1 minut.
- I med kyckling och minimajs.
- Häll på såsen och puttra ihop någon minut till bra konsistens.
- Strö över sesamfrön och gräslök.
- Ready in : 40 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.