Kinesisk fisk och skaldjursgryta med sichuanpeppar
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 msk sichuanpeppar
- 5 torkade röda chilis, ta ur fröna
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 4 salladslökar, skivade
- 1 tumme färsk ingefära, hackad
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- Hackade stjälkar från 1 kruka koriander, spara bladen till servering
- -------------------------
- 2 msk doubanjiang
- 2 msk tahini
- 1 msk misopasta
- 1 msk chinkiang
- 2 msk shao xing
- 10 dl vatten
- -------------------------
- 150g ostronskivling
- 1 näve skogsöron
- 1 pak choi
- 1 näve böngroddar
- 300g tigerräkor eller vannameiräkor
- 300g vit fiskfilé tex kolja
- ------------------------
- Ris
Instructions
- Hetta upp oljan i en stor gryta.
- Stek sichuanpeppar och chili i ca 30 sekunder.
- I med salladslök, ingefära, vitlök och korianderstjälkar. Stek vidare i ca 1 minut. Tillsätt eventuellt lite mer olja.
- I med doubanjiang, tahini, misopasta, shao xing och chinkiang. Rör runt och tillsätt sedan vattnet.
- Låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt svampen och puttra vidare i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar på vägen.
- I med pak choi, böngroddar, fisk och räkor. Ta av från plattan och låt stå i ca 10 minuter tills fisk och skaldjur är klara.
- Toppa med korianderbladen och servera med ris eller fried rice.
- Servings : 4-6
- Ready in : 45 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.