Kinesiska lejonhuvuden
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g fläskfärs
- 10 vattenkastanjer, krossade och hackade
- 1 salladslök, hackad (bara vitt och ljusgrönt)
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 2 tsk riven ingefära
- 2 msk shaoxing
- 1 msk kikkomansoja
- 1 ägg
- 1 dl panko
- 1 tsk maizena
- 3 nypor flingsalt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- Olja
- Aluminiumfolie
- -----------------------
- 1 salladskålhuvud
- 250g kastanjechampinjoner eller shitake
- 5 dl kycklingbuljong
- 1 dl vatten
- 1/2 tsk sesamolja
- 2 msk shaoxing
- 2 msk kikkomansoja
- 2 tsk maizena utrört i lite vatten
- ---------------------
- Ris
Instructions
- Köttbullar: Blanda ihop alla fläskfärs, vattenkastanj, salladslök, vitlök, shaoxing, soja, ägg, maizena, salt och peppar. Ställ in i kylen och låt vila i 2 timmar.
- Sätt ugnen på grill.
- Lägg alufolie på en plåt och ringla över lite olja.
- Forma färsen till ca 8st bollar.
- Lägg upp bollarna på folie och ringla över lite olja.
- Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
- Skiva svampen.
- Bryta av salladsbladen och varva blad och svamp i en gryta.
- Peta ner bollarna i kålen och häll på vätskan som köttet släppt.
- Blanda buljong, vatten, sesamolja, shaoxing, soja och maizena i en bunke.
- Häll över i grytan.
- Koka upp och puttra under lock i ca 20 minuter tills bollarna är klara.
- Smaka av och puttra eventuellt ner grytan någon minut så att buljongen har bra smak.
- Servera som soppa eller med ris.
- Servings : 4
- Ready in : 170 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.