Kirskålspaj med bacon
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 1 storform
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 125g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
- -----------------------
- 1.5 liter kirskålsblad
- 1 knippe kajplök eller ramslök, skivat
- 1 msk smör
- Salt
- Vitpeppar
- 2 pkt bacon, skivade
- ------------------------
- 6 ägg
- 3 dl mjölk
- Salt
- Vitpeppar
- ------------------------
- 2 dl riven västerbotten
- 1 dl riven gouda
Instructions
- Knåda ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Låt vila i kylen i 20 minuter. Ta ut och låt vila i rumstemp i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Tryck ut degen i en stor form. Nagga och förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Stek kirskål och lök i smör i några minuter. Salt och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek bacon.
- Fördela bacon och lökbrass i formen.
- Strö över osten.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Häll över äggstanningen.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna i ca 10 minuter.
- Ready in : 110 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.