Kokt och ciderglacerad julskinka
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 3 kg rimmad skinka
- 2 lagerblad
- 1 gul lök, i klyftor
- 10 vitpepparkorn
- 8 kryddpepparkorn
- ---------------------
- 0.75 dl råsocker
- 1 msk honung
- 1 msk mörk sirap
- 1.5 msk äppelcidervinäger
- 1 dl äppelcider
- 5 nejlikor
- ---------------------
- Sötstark senap
- Råsocker
Instructions
- Stick in en termometer i skinkan på kortsidan så att hela termometern är i skinkan.
- Lägg skinkan i en stor kastrull och täck med vatten. I med lagerblad, lök, vitpepparkorn och kryddpepparkorn.
- Sjud skinkan (koka inte) till innertemperatur 70°. Det tar ca 3 timmar.
- Ta upp och låt svalna lite.
- Lägg råsocker, honung, sirap, vinäger, cider och nejlikor i en kastrull.
- Värm på låg värme tills sockret löst sig och puttra sedan försiktigt tills sirapsliknande konsistens, ca 10 minuter. Ta ur nejlikorna.
- Sätt ugnen på 200°. Lägg skinkan i en ugnsfast form.
- Pensla ett tunt lager senap på skinkan. Pensla över ca hälften av glazen. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut och bred på resten av glazen. Strö över lite råsocker.
- Sätt in i ugnen igen i ca 10-15 minuter till skinkan fått fin färg.
- Ready in : 230 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.