Koreansk salladswrap med grillad fläskkarré
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 skivor fläskkarré utan ben
- 1 dl gochujang
- 2 dl rapsolja
- 1/2 tsk sesamolja
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk kikkomansoja
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tumme färsk ingefära
- --------------------
- 2 morötter, rivna med lite pressad citron eller lime
- Salladslök, skivad (gröna delen)
- 1 tumme färsk ingefära, tunt strimlad
- 1 Nashipäron, tunt skivat
- Rostade sesamfrön
- Kimchi
- Stora salladsblad t.ex. crunchita
Instructions
- Lägg gochujang, olja, sesamolja, soja, sirap och vitlöksklyftor i en bunke.
- Riv ingefäran och pressa ur vätskan ner i bunken. Mixa allt med mixerstav.
- Spara hälften till sås och använd hälften till att marinera köttet med. Marinera helst i minst två timmar med gärna längre.
- Grilla köttet på direktvärme tills det är klart. Salta och peppra. Låt vila en stund och skiva sedan upp det.
- Servera köttet i salladsblad med såsen, citrusmorötter, ingefära, salladslök, nashipäron, rostade sesamfrön och kimchi.
- Servings : 4
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.