Köttfärsgratäng med bacon, champinjoner och purjolök
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 2 formar
Recipe Rating
- (3.4 /5)
- 6 ratings
Ingredients
- 800g köttfärs
- 1 gul lök, hackad
- 3 dl purjolök, skivad
- 1 pkt bacon, i bitar
- 250g champinjoner, skivade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 2 msk tomatpuré
- Salt
- Vitpeppar
- Paprikapulver
- Smör
- 4 dl riven ost
- ---------------------------
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 4 ägg
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Stek, köttfärs, bacon, lök, purjolök, vitlök och champinjoner i smör tills köttfärsen fått färg och eventuell vätska har puttrat bort. Krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver.
- Blanda i tomatpuré och låt steka vidare någon minut.
- Fördela färsen i två ugnsfasta formar.
- Strö över ost.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra.
- Fördela äggstanningen i de två formarna.
- Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
6 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.