Köttfärsgryta med chorizo, sumak och ingefära
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 500g nötfärs
- 300g färsk chorizo, skivad
- 1 gul lök, hackad
- 5 cm färsk ingefära, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- -------------------------
- 400g romanticatomater, i kvartar
- 1 tsk pimenton de la vera, agri dulce
- 1/2 tsk sumak
- 1 kruka koriander, (hacka stjälkarna, spara bladen till servering)
- 1/2 tsk fänkålsfrön
- 1 nypa socker
- --------------------------
- 5 dl kycklingbuljong
- Olja eller smör att steka i
- Ris till servering
- Gräddfil till servering
Instructions
- Stek nötfärs, chorizo, lök, vitlök och ingefära i ca 5 minuter på låg värme. Salta och peppra.
- I med tomater, pimenton, sumak, korianderstjälkar, fänkålsfrön och socker. Stek vidare ca 5 minuter.
- Häll på buljongen. Låt puttra under lock i ca 40 minuter.
- Servera med korianderblad, ris och gräddfil.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.