Köttfondue med pepparrotssås, saffran och tomatsås och kall bearnaise
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 500g nötkött t.ex. ryggbiff eller entrecote
- 500g fläskkött t.ex. fläskfilé eller karré
- 250g små champinjoner
- 2 gul lök, i klyftor
- 900g potatis
- ---Pepparrotssås---
- 2 dl creme fraiche
- 2-3 msk pepparrot på tub
- Salt
- Svartpeppar
- ---Saffran och tomatsås---
- 2 dl creme fraiche
- 5 romanticatomater
- 1 pkt saffran
- Salt
- Svartpeppar
- ---Kall bearnaise---
- 1 äggula
- 2-2.5 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinvinäger
- 2 tsk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- Vitpeppar
- Salt
- 1 dl gräddfil
- 2 krukor dragon, hackade
- 1 schalottenlök, hackad
- ----------------------------------
- 1 liter köttbuljong
Instructions
- Pepparrotssås: Blanda ihop ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen i minst 30 minuter.
- Saffransås: Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Finhacka tomatköttet. Blanda creme fraiche, tomatkött och saffran. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen i minst 30 minuter.
- Kall bea: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- I med gräddfil, dragon och schalottenlök. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen i minst 30 minuter.
- Potatis: Skär potatisen i mindre bitar, ca 2-3 cm. Stek potatis i rapsolja i en stekpanna på låg värme tills den är klar, ca 30-45 minuter. När den är klar, häll på mer rapsolja så att täcker botten. Fritera potatisen runt om i några minuter tills den är krispig.
- Häll av i durkslag och salta med flingsalt.
- Skär köttet i bitar om ca 3cm. Dela på champinjonerna om de är för stora. Skär löken i klyftor.
- Värm på buljongen. Trä upp kött och grönsaker på spett och tillaga i buljongen.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.