Kycklingbullar med vitlök och salvia i tomatsås med pecorinopotatismos
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 400g kycklingfärs
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 8 salviablad, hackade
- 1 ägg
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- Olivolja / smör
- -------------------------
- 1 gul lök, tunt skivad
- 25g smör
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 morot, grovt riven
- 10 salviablad, hackade
- 390g krossade tomater
- 3 stänk worchestershiresås
- 2 tsk socker
- 1 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- --------------------
- 900g potatis, skalad
- 100g smör
- Ca 2.5 dl mjölk
- 75g pecorino, riven
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- --------------------
- Hackad salvia
Instructions
- Blanda kycklingfärs, pressad vitlök, salvia, salt, svartpeppar och ägg i en bunke.
- Forma till bollar. (Tips: Skölj händerna i vatten innan du börjar forma bollarna så fastnar inte färsen i händerna.)
- Bryn kycklingbullarna runt om i smör och olivolja. Krydda med salt och vitpeppar. Ta upp bullarna och ställ de åt sidan.
- Lägg 25g smör och gul lök i samma panna. Låt steka på svag värme i 7 minuter. Salta och peppra.
- I med vitlök, morot och salvia. Låt steka 1 minut till.
- Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, worchestershiresås och socker. Låt puttra under lock ca 50 minuter. Späd med mer vatten och vin efterhand om det behövs.
- Lägg i bullarna och låt puttra ca 15 minuter till. Smaka av med salt, peppar och socker.
- Potatismos: Koka potatisen i ca 25 minuter. Häll av vattnet, ställ tillbaka på plattan och låt ånga av av ordentligt.
- Pressa potatisen i potatispress och blanda i mjölk, smör och ost. Smaka av med salt och peppar. Om det blir för mycket vätska ställ tillbaka kastrullen på plattan och puttra försiktigt ihop under konstant omrörning.
- Toppa med lite finhackad färsk salvia.
- Servings : 4
- Ready in : 95 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.