Kycklingsoppa med bacon och sparris
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g kycklinglårfilé, skuren i bitar
- 1 pkt bacon, skivat
- 2 bananschalotten, hackade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 kruka persilja, hackad (både blad och stjälkar)
- 1/2 dl vitt vin
- 1 liter kycklingbuljong
- 3 dl grädde
- 5 dl mjölk
- 1 knippe grön sparris, i bitar om ca 1 cm
- 1 knippe vit sparris, i bitar om ca 1 cm
- 150g fioretto (bukettblomkål), i mindre bitar
- 1 kruka basilika, hackad
- 25g smör + smör att steka i
- 2 msk mjöl
Instructions
- Bryn kycklingen runt om i smör i en gryta eller stor kastrull. Ta upp och lägg åt sidan.
- I med en klick smör. Stek bacon och schalottenlök i några minuter.
- I med vitlök och persilja och stek vidare någon minut.
- Tillsätt vin, kyckling, buljong, grädde och mjölk. Puttra utan lock i ca 15 minuter.
- Blanda 25g smör och 2 msk vetemjöl.
- I med blomkål och puttra i 3 minuter.
- I med sparris och basilika.
- Blanda ner smörblandningen lite i taget och puttra vidare i ca 2 minuter.
- Servera.
- Servings : 5
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.