Lammgryta med kaffe, ölkokt pressad potatis och långgrillad blomkål
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kg lamm, i bitar
- 2 gul lök, skivade
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 4 kvistar rosmarin
- 1 palsternacka, i små bitar
- 2 morot, i små bitar
- 8 dl köttbuljong
- 4 dl rödvin
- ---Kryddpåse---
- 1 tsk kryddpeppar
- 20 svartpepparkorn
- 5 enbär
- 5 lagerblad
- 2 msk espressobönor, mortlade
- ---Blomkål---
- 1 blomkålshuvud
- 100g smör
- Flingsalt
- Alufolie
- ---Potatis---
- 900g potatis, skalad och i bitar
- 1 palsternacka, i små bitar
- 1 gul lök, i små bitar
- 1 liter Staropramen
- Salt
- ----------------
- 1 Broccoli
- 25g smör
- Flingsalt
- Vitpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 150°.
- Bryn köttet i smör runt om i en gryta.
- Tillsätt lök, vitlök, chili, rosmarin, palsternacka och morot. Brassa i några minuter.
- Lägg alla ingredienser till kryddpåsen i ett tunt tyg och knyt ihop.
- Tillsätt kryddpåse, buljoing och vin till grytan. Lägg på locket och ställ in i ugnen ca 3 timmar. Avsluta med hackad persilja.
- Blomkål: Grilla blomkålen på indirekt värme i ca 45 minuter. Den ska få lite trevlig färg. Pensla med smör var 15:onde minut.
- Slå in blomkålen i alufolie efter ca 45 minuter och grilla vidare på indirekt värme i ca 1-1.5 timmar.
- När blomkålen är klar dela den i bitar och strö över lite flingsalt.
- Potatis: Koka potatis, palsternacka och lök i lättsaltad Staropramen i ca 25 minuter. Pressa i potatispress.
- Servera med smörstekt broccoli.
- Servings : 4
- Ready in : 200 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.