Lila thaisoppa med lime, kyckling, rödkål och sjögräsnudlar
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 gul lök, skivad
- 250g skogschampinjoner, i kvartar
- 2 msk sesamolja
- -----------------------
- 3 limeblad
- 1 tumme ingefära, grovhackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad och hackad
- 300g rödkål, strimlad
- 1.5 liter kycklingbuljong
- -----------------------
- 400g kycklinglårfilé, i bitar
- -----------------------
- 300g sjögräsnudlar
- ------------------------
- 1.5 dl creamy kokosmjölk
- 1/2 lime pressad
- -------------------------
- 1 kruka koriander
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- Limeklyftor
Instructions
- Stek champinjoner och lök i sesamolja i några minuter i en kastrull.
- Tillsätt limeblad, ingefära, rödkål och vitlök. Stek vidare i en minut.
- Häll på kycklingbuljong och koka upp.
- Tillsätt kyckling och puttra på låg värme utan lock i ca 15 minuter.
- I med sjögräsnudlar och puttra vidare några minuter.
- Blanda i kokosmjölk och lime. Smaka eventuellt av med salt.
- Servera med koriander, chili och limeklyftor.
- Servings : 4
- Ready in : 50 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.