Löksås med dijon och muskot
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 gul lök, tunt skivad
- 50g smör
- 1/2 vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- Salt
- Svartpeppar
- Muskotnöt
Instructions
- Lägg lök och smör i en kastrull. Sätt kastrullen på hög värme och låt löken brassa i ca 1 minut. Salta och peppra.
- Sänk värmen och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter.
- Rör ut mjölet i löken.
- Häll på mjölk, grädde och dijon. Koka upp och puttra i ca 5 minuter till lagom konsistens.
- Riv ner ett hörn muskotnöt. Smaka av med salt och peppar.
- Gott till t.ex. stekt fläsk eller falukorv.
- Servings : 4
- Ready in : 10 Minutes
- Recipe Type : SÅSER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.