Matjesilltårta
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 200g kavring
- 75g smör
- 4 gelatinblad
- 200g matjesill, finhackad
- 1 rödlök, finhackad
- 3dl gräddfil
- 250g kesella
- Svartpeppar
- Sillspad
- Salt
- ----------------------------
- 1/2 rödlök, finhackad
- 1 kruka gräslök, finhackad
Instructions
- Blötlägg gelatinet.
- Kör kavringen i matberedare eller finhacka den,
- Smält smöret och blanda med kavringen. Platta ut i en form med löstagbar kant.
- Finhacka sill och 1 rödlök. Blanda sill, rödlök, gräddfil och kesella.
- Smaka av med svartpeppar, sillspad och eventuellt salt.
- Smält gelatinbladen i en kastrull och rör ner i sillsmeten.
- Häll ner smeten i formen och låt stå kallt i 3 timmar.
- Dekorera med 1/2 finhackad rödlök och 1 kruka finhackad gräslök.
- Ready in : 200 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT, FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.