Mustig kycklinggryta med chorizo, saffran och anchochili
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1,5kg hel kyckling
- 250g färsk chorizo av hög kvalitet, skivad
- 1 gul lök, skivad
- 1 torkad poblanochili, hackad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 pkt saffran
- 1 kruka oregano, hackad (både blad och stjälkar)
- 1 kruka bladpersilja, hackad (både blad och stjälkar)
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 390g krossade tomater
- 5 dl kycklingbuljong
- Olivolja
- Salt
- Långkornigt ris
Instructions
- Bryn chorizon i någon msk olivolja i en gryta. Ta upp och lägg chorizon åt sidan.
- Bryn kycklingen runt om i samma gryta. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
- Stek gul lök och chili i grytan på låg värme i ca 5 minuter.
- Tillsätt vitlök, saffran, oregano och persilja. Salta lätt. Stek några minuter till.
- I med kyckling och chorizo igen.
- Tillsätt vin, krossade tomater och buljong. Puttra under lock på låg värme i 30 minuter.
- Ta av locket och puttra vidare i 30 minuter.
- Ta upp och rensa kycklingen. Låt grytan puttra vidare under tiden i ca 10 minuter.
- Ta av grytan från plattan. Smaka av med salt. I med kycklingköttet igen.
- Servera med kokt ris.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.