Kyckling med thaibasilika, vitlök och chili
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (4.6 /5)
- 8 ratings
Ingredients
- 800g kycklinglårfilé, i mindre bitar
- 7 vitlöksklyftor, krossade och finhackade
- 3 röd chili, urkärnad och finhackad
- 2 bananschalottenlökar, skivade
- 1/2 dl ostronsås
- 2 tsk råsocker
- 2 tsk thaisoja
- 1 tsk kinesisk soja
- 4 krukor thaibasilika, bara bladen
- Rapsolja
- 4 ägg
- Ris
- Salt
- Svartpeppar
Instructions
- Plocka bladen från thaibasilikan och koka riset först så att det är klart för det går snabbt att laga resten.
- Ägg: Hetta upp 4 msk rapsolja i en stekpanna. Knäck i äggen. Drissla över lite mer olja ovanpå äggen. Stek äggen, bara på ena sidan, på låg till medelvärme tills de är klara. Salta lätt.
- Kyckling: Blanda soja, socker och ostronsås i en skål.
- Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna. I med lök, chili och vitlök. Fräs i ca 30 sekunder.
- Tillsätt kycklingen. Salta och peppra lätt. Fräs under omrörning tills kycklingen är i stort sett klar, ca 3-5 minuter.
- I med ostronsåsblandingen och fräs i ca 1 minut.
- Blanda ner thaibasilikan. Servera genast med ris och ägg.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
8 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.