Lyxpaella med havskräftor och hjärtmusslor
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 1 kg kycklinglår med ben
- 1 nät hjärtmusslor eller vongole
- 1 kg räkor med skal
- 5 st färska chorizos (gärna salmantinos) skivade
- 10 havskräftor
- 3 gul lök, skivad
- 5 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 2 dl hackad bladpersilja
- 2 röd paprika, i bitar
- 600g romanticatomater, halverade
- 7dl ris
- 3 pkt saffran
- 2 dl vitt vin
- 1-3 liter riktigt god kycklingbuljong
- 2 citroner
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja
Instructions
- Skala räkorna.
- Stek chorizo och kyckling i olja till de får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.
- I med lök, vitlök, paprika och persilja. Brassa någon minut. I med riset och stek några minuter till.
- I med saffran, tomater, kyckling, chorizo och vitt vin. Låt vinet puttra in lite.
- Späd efterhand med buljongen tills riset är klart.
- När det är ca 10 minuter kvar, häll på lite extra buljong så att det är ganska mycket vätska som kokar i paellan. I med hjärtmusslorna och puttra vidare.
- När paellan är klar vänd ner havskräftorna och låt dem bli varma. Vänd sedan ner räkorna.
- Servera med citronklyftor.
- Servings : 10
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, KÖTT VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, KÖTT, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.