Palaja – Paella med svenska smaker
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 nät blåmusslor
- 4 bananschalottenlök, hackade
- 3 vitlöksklyftor, krossade och finhackade
- 1 kruka bladpersilja, hackad (både blad och stjälkar)
- 50g smör
- 5 dl torrt vitt vin
- Salt
- Vitpeppar
- ------------------------
- 10 färska signalkräftor
- 1 kg kycklinglår med ben, delade på hälften
- 2 liter kantareller
- 2dl konjak
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 kruka bladpersilja, hackad (både blad och stjälkar)
- 1 kruka gräslök, hackad
- 7 dl långkornigt ris
- 600g romanticatomater, halverade
- 2 dl vitt vin
- 1.5 liter riktigt god kycklingbuljong
- 1 knippe grön sparris, i bitar
- 3 dl gröna ärtor
- 3 dl lingon
- 1kg rökta räkor
- Västerbottenost, riven
Instructions
- Musslor: Skölj musslorna och plocka bort skägget.
- Stek lök, vitlök och persilja i smör i 1-2 minuter i en stor kastrull. Salta och peppra.
- Häll i vinet och låt koka upp.
- I med musslorna och koka i ca 5 minuter under lock. Plocka upp musslorna och ställ åt sidan. Spara spadet.
- Kräftor: Koka upp en stor kastrull med vatten. Släpp ner en kräfta i taget. Vattnet ska alltid stormkoka när en kräfta släpps ner. Koka i 2 minuter. Ta upp med hålslev. Koka kräftorna i omgångar.
- Stek kycklinglår, kräftor och kantareller runt om i olivolja tills kyckling får lite färg.
- I med lök och vitlök och stek någon minut till.
- Häll på konjaken och tänd på. Låt lågorna brinna ut.
- I med ris, persilja, gräslök och tomater. Brassa några minuter till.
- Tillsätt vin. Låt vinet puttra in lite.
- Tillsätt buljongen lite i taget tills riset är klart.
- När riset börjar bli klart tillsätt lingon, sparris och ärtor.
- När allt är klart vänd ner musslor och skalade rökta räkor. Riv över västerbottenost.
- Servings : 10
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.