Palak paneer och gurkraita med mynta
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- ---Paneer---
- 2 liter röd mjölk
- 4 dl naturell yoghurt, inte mild
- 1/2 pressad citron
- 1 tsk salt
- --------------------------
- 2 gul lök, hackade
- 5 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 3 röd chili, urkärnade och hackade
- 10 cm färsk ingefära, hackad
- 1 lagerblad
- 1 msk tomatupuré
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk kumminfrön
- 2 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk korianderfrön
- 2 tsk svarta senapsfrön
- 2 tsk gurkmeja
- 1/4 muskotnöt, riven
- 400g romanticatomater, halverade
- 400g grovhackad spenat
- 3 dl grädde
- Salt
- Vitpeppar
- ---Raita---
- 3 gurkor, i tunna stavar
- 3 krukor mynta, hackade
- 8dl naturell yoghurt
- Salt
- Svartpeppar
- --------------------------
- Långkornigt ris
- 2 krukor koriander, hackad
Instructions
- Paneer: Koka upp mjölk och salt. Ta av från plattan och strila i yoghurt och citron under lätt vispning. Låt stå ca 5 minuter.
- Sila ner genom silduk. Låt stå att rinna av och svalna ca 30 minuter. Pressa ut den sista vätskan genom silduken.
- Lägg osten under press i ca 45 minuter.
- Skär osten i kuber. Stek i rapsolja så den får fin färg runt om. Ställ åt sidan.
- Raita: Skär gurkan i stavar och lägg i en skål. Salta lätt och låt stå i ca 10 minuter. Häll av vätskan.
- Blanda ner yoghurt och hackad mynta. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå till sig i kylen.
- --------------------------------------------------
- Lägg spiskummin, kumminfrön, fänkålsfrön, korianderfrön, senapsfrön, gurkmeja och muskot i en mortel. Mortla ordentligt.
- Stek gul lök i rapsolja på låg värme i ca 5 minuter. Tillsätt de mortlade kryddorna, vitlök, chili, ingefära, lagerblad och tomatpuré. Stek 1-2 minuter till.
- Tillsätt tomater och spenat. Låt puttra ca 20 minuter.
- I med grädde och puttra i ca 45 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner ostkuberna i såsen.
- Servera med kokt ris och raitan. Toppa med lite färsk hackad koriander.
- Servings : 6-8
- Ready in : 180 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.