Panerad kolja med remouladesås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 4
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2 dl creme fraiche
- 3 msk hemgjord majonäs
- 1 kruka dill, hackad
- 1/2 schalottenlök, hackad
- 1.5 msk bostongurka
- 2 tsk pressad citron
- salt
- svartpeppar
- cayennepeppar
- -----------------------
- 600g kolja
- 150g panko
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- ca 2dl rapsolja
- flingsalt
- 1 knippe grön sparris
- färskpotatis
- citronklyftor
- smör
Instructions
- Hacka lök och dill.
- Blanda ihop med majonäs, creme fraiche, bostongurka och pressad citron.
- Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Låt stå till sig i kylen.
- Rensa fisken på ben och skär den i större bitar.
- Panera i mjöl, ägg och sista panko.
- Värm upp ca 1/2 - 1cm olja i en stek panna. Fritera fisken tills den är gyllenbrun på båda sidor.
- Ta upp och låt rinna av på papper. Salta.
- Koka sparrisen i lättsaltat i ca 2 minuter.
- Servera med kokt färskpotatis, citronklyftor, remoulade och smör.
- Ready in : 45 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.