Panko fish cakes med pocherat ägg och pepparrot
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g potatis
- 200g skinnfri lax
- 500g räkor med skal
- 1 chili
- 1/2 citron, zest och juice
- 2 ägg, lättvispade
- 1-2 dl mjöl
- 100g panko
- 2 nypor flingsalt
- svartpeppar
- -----------------------
- 1 gurka
- 500g körsbärstomat
- 1 kruka krispsallad
- 1 kruka dill
- 2-4 msk sherryvinäger
- 2 msk olja
- 1 liten nypa flingsalt
- svartpeppar
- ------------------------
- 4dl creme fraishe
- 4msk pepparrot
- flingsalt
- svartpeppar
- ------------------------
- 6 ägg
- 4 msk ättika
- vatten
- ------------------------
- 2 dl rapsolja, att fritera i
- svartpeppar
- flingsalt
- citronklyftor
Instructions
- Skala potatisen och skär den i stora bitar. Koka ca 15 min tills de är klara. Häll av vattnet och låt potatisen torka och svalna lite..
- Skala räkorna. Grovhacka laxen och räkorna.
- Ta bort fröna från chilin och hacka den.
- Blanda lax, räkor, potatis, chili, citronzest, citronjuice, flingsalt och svartpeppar. Mosa allt med en gaffel.
- Forma till biffar.
- Panera i först mjöl, sen ägg och sist panko. Ställ i kylen i minst 30 min.
- Blanda creme fraiche med pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.
- Skär tomaterna i kvartar och gurkan i stavar. Blanda med krispsallad, hackad dill, salt, peppar, vinäger och olja. Ställ åt sidan.
- Koka upp 5cm vatten, ättika och lite salt i en stor kastrull. Ta av kastrullen från plattan och stjälp försiktigt ner äggen. Pochera äggen i omgångar. Låt äggen ligga i ca 5 minuter tills de är klara. Ta upp med hålslev och lägg i en bunke med kallt vatten.
- Värm 1/2 -1 cm olja i en stekpanna och fritera fisken på båda sidor till det är gyllenbruna.
- Servera med sallad, pepparrotssås, pocherat ägg och citronklyfta.
- Servings : 6
- Ready in : 80 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.