Pankofriterade kungsräkor i salladsblad med tonkatsusås och japansk majonnäs
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 8 st råa och skalade kungsräkor eller vannameiräkor
- 1 liter rapsolja till fritering
- 400g vetemjöl, ställ det i frysen 15 minuter innan fritering
- 3 tsk bakpulver
- 5 dl kall ramlösa
- 1/2 dl kallt vatten
- Ca 2 dl panko
- ---Tonkatsu---
- 1.25 dl ketchup
- 2 msk kikkomansoja
- 1 msk mirin
- 1 msk worchestershiresås
- 1 msk råsocker
- 1 tsk färsk riven ingefära
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 nypa flingsalt
- ---Japansk majonnäs---
- 1 äggula
- 1.25 dl rapsolja
- 2 tsk risvinäger
- 1/2 tsk dijon
- 1 tsk pressad citron
- 1 tsk socker
- Salt
- Vitpeppar
- ----------------------
- Salladsblad
- Vitlöksskott
- Rödbetskott
- Salladslök, skivad i isbad
Instructions
- Tonkatsusås: Lägg alla ingredienserna i en bunke och mixa med mixerstav.
- Japanska majonnäs: Lägg äggula, 1 tsk rissvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, socker, salt och vitpeppar.
- Räkor: Skär små snitt i undersidan av räkorna. Lägg räkorna på en skärbräda med undersidan nedåt och tryck försiktigt över ovansidan av räkan så att det knäpper till. Då håller sig räkorna rakare när de friteras.
- Skiva salladslök och lägg i isbad några minuter. Ta upp och låt rinna av.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, ramlösa och vatten i en bunke.
- Häll ut panko på en tallrik.
- Doppa räkorna i smeten och rulla dem sedan i panko.
- Värm upp oljan i en kastrull till 185°.
- Fritera räkorna i ca 3-5 minuter tills de fått fin färg. Ta upp och låt rinna av. Strö över lite flingsalt.
- Lägg en räka i ett salladsblad.
- Ringla över tonkatsusås och majonnäs.
- Strö över lite salladslök, vitlöksskott och rödbetsskott. (Hittar man inte vitlök och rödbetsskott går det bra med tex salladsskott eller tunt strimlad vitkål.)
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.