Patatas Bravas
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 5 ratings
Ingredients
- 500g fast potatis, i bitar
- ca 0,5 dl olja
- ---Bravassås---
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 390g krossade tomater
- 1/2 tsk socker
- 3/4 tsk paprikapulver
- 3/4 tsk rökt paprikapulver
- Salt
- 1 msk sherryvinäger
- ---Allioli---
- 1 ägg (både gulan och vitan)
- ca 2,5 dl rapsolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Salt
- -------------------------
- Flingsalt
- Gräslök, klippt
Instructions
- Råstek potatisen på låg värme i olja, ca 40 minuter tills potatisen är klar. Häll på lite mer olja och fritera tills potatisen är frasig och gyllenbrun. Ta upp potatisen och låt rinna av. Strö över flingsalt.
- Bravassås: Stek löken i olja på låg värme i ca 7 minuter.
- Tillsätt chilin och stek några minuter till.
- I med tomater, paprikapulver, rökt paprikapulver, socker och en nypa salt. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme i ca 20 minuter, tills såsen har fått skön konsistens.
- i med sherryvinäger och smaka av med salt.
- Allioli: Vispa ihop ägget med en dutt olja. Vispa sedan ner resten av oljan, lite i taget.
- Pressa i två vitlöksklyftor och smaka av med salt.
- Servera potatisen med båda såserna. Klipp över lite gräslök och en dutt flingsalt.
- Med de här såserna kan man också göra Huevos Cabreados. Se separat recept.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : VEGETARISKT FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER, VEGETARISKT
Rate this recipe
5 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.