Persiljejärpar med blomkålsrisotto och kantareller
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g nötfärs
- 1 dl hemmagjord majonäs
- 1 dl persilja, hackad
- Salt
- Vitpeppar
- ------------------
- 300g grovt riven blomkål
- 200g kantareller, hackade
- 1 bananschalottenlök, hackad
- 25g smör
- 0,75 dl vitt vin
- 2 dl pecorino eller parmesan, riven
- ----------------------
- 50g smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- Salt
- Vitpeppar
- ----------------
- Grönsallad
Instructions
- Blanda nötfärsen med majonäs, persilja, salt och vitpeppar. Forma till järpar och stek i smör. Ta upp järparna och håll varma.
- Smält 50g smör i samma panna. Skrapa loss eventuella järprester. Vispa ut 1 msk mjöl i smöret. Häll på vatten och puttra ihop till rätt konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Stek blomkål, lök och kantareller i smör i några minuter. Häll på vin och puttra ihop någon minut. Blanda ner osten och smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera med en grönsallad.
- Servings : 4
- Ready in : 35 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.