Piggvar i ugn med pepparrot, räkor och skirat smör
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2.5kg hel piggvar
- 1/2 citron, skivad
- 25g smör
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- -----------------------
- 1/2 kg räkor med skal
- 150g smör
- Pepparrot
- 1 nypa flingsalt
- -----------------------
- 200g fiorina, (går att ersätta med små blomkålsbuketter)
- 12 små potatisar, gärna färskpotatis
- Solrosskott
- Dillkvistar
- 1/2 citron, i klyftor
Instructions
- Sätt ugnen på 120°
- Om man vill skär man bort huvudet och gälar på fisken.
- Skär några snitt i piggvaren och lägg den med undersidan ner på en ugnsplåt. Salt och peppra.
- Peta i lite smör i snitten och fördela citronskivorna över fisken.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter.
- Skala räkorna.
- Skira smöret och blanda ner räkorna. Smaka av med riven pepparrot och salt.
- Servera med nykokt potatis, smörstekt fiorina, solrosskott, dillkvistar och citronklyftor.
- Servings : 4
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.